Borstreconstructie Team

Het team van Mammachirurgen en Plastisch Chirurgen hebben een bijzonder goede samenwerking. Een zeer uitgebreide waaier aan operatieve reconstructie mogelijkheden wordt u aangeboden. Het MUMC+ borstreconstructieteam is een hechte en goed op elkaar ingestelde groep Plastisch Chirurgen die dezelfde visie hebben om u de beste reconstructie mogelijkheid te bieden. Omdat het TEAM alle borst reconstructie technieken goed beheerst kunt u meestal kiezen uit een aantal opties, waarbij we u kunnen helpen om een keuze te maken die het beste bij uw situatie past.

Rene van der Hulst

Prof. dr. René van der Hulst heeft uitgebreide microchirurgische ervaring. Hij heeft vele patiënten behandeld met de DIEP lap borstreconstructie methode. Hij is met de zogenaamde perforatorlappen gestart tijdens zijn opleiding in 1996.  Hij was met het hele team in het Academisch Ziekenhuis Maastricht een van de eersten die deze lappen in Nederland en wereldwijd uitvoerde.  Prof. dr. van der Hulst heeft uitgebreide wetenschappelijke interesse en meer dan 80 publicaties op zijn naam. Hij heeft behalve de DIEP lap ook ervaring met de S-GAP, de SIEA en TUG methode.  Hij heeft samen met Dr. Tuinder en de pionier van de microchirurgische borstreconstructies Dr. Allen (South Carolina en New York) een nieuwe methode met weefsel van de bil ontwikkeld  (SC-GAP) en een andere met weefsel van de zijkant van de benen (LTP). Hij heeft ook ruime ervaring met prothese en weefsel expansie reconstructies. Prof.dr.  Van der Hulst zet zich nu in om de gouden standaard (reconstructie met eigen weefsel) voor borstreconstructie in Nederland en in de Europese regio te promoten. Hij is op dit moment werkzaam in het MUMC+ en het VieCuri medisch Centrum te Venlo/Venray.
 

John Sawor

Drs. John Sawor heeft uitgebreide microchirurgische ervaring sedert zijn opleiding in 2000 en voert borstreconstructies uit sedert 2004. Sinds zijn afronding als Plastisch Chirurg werkt hij in het borstreconstructie team MUMC+ en hij heeft ook DIEP operaties in het Klinikum te Aken uitgevoerd. Hij is momenteel werkzaam in het MUMC+ en het VieCuri medisch Centrum te Venlo/Venray. Drs. Sawor is gespecialiseerd in borstreconstructie met zowel prothese als eigen weefsel (DIEP) lap. 

 

Stefania Tuinder

Dr. Stefania Tuinder is sedert 2005 werkzaam in Nederland. Zij is deels hier en deels in Italië opgeleid. Zij heeft uitgebreid anatomisch promotieonderzoek gedaan naar nieuwe technieken voor borstreconstructie, hetgeen geleid heeft tot de revolutionaire ontdekking van de SC-GAP en de LTP lappen.  Verwacht wordt dat zij in toenemende mate als techniek voor borstreconstructie gebruikt gaan worden als alternatief wanneer er niet voldoende buikweefsel aanwezig is. Zij heeft uitgebreide ervaring met microchirurgische borstreconstructie technieken zoals de DIEP/ LTP/ SC-GAP lappen en reconstructies middels protheses en weefselexpansie.
 

Andrzej Piatkowski

Dr. Andrzej Piatkowski de Grzymala is opgeleid aan het Universitair Ziekenhuis in Aken. Voor een fellowship van de ASAPS (American Society for Aesthetic Plastic Surgery) volgde hij nog een verdere opleiding in de VS. Hij is gespecialiseerd in reconstructieve microchirurgie en heeft ruime ervaring in microchirurgische borstreconstructie technieken zoals de DIEP lap. Dr. Piatkowski is sinds 2011 werkzaam in Nederland en verbonden aan het MUMC+ en VieCuri Venlo/Venray.

 

Xavier Keuter


Dr. Xavier Keuter is sinds 2014 in het Maastricht UMC+.  Hij heeft de opleiding tot Plastisch Chirurg gevolgd in Venlo, Maastricht, Eindhoven en Parijs. Aansluitend is hij Chef de Clinique geweest in het Catharina Ziekenhuis en het Maxima Medisch Centrum, beide in Eindhoven. In deze ziekenhuizen heeft hij veel borstreconstructies uitgevoerd met zowel lichaamseigen weefsel (DIEP-reconstructies) als met behulp van protheses.  Hij zetelt ook in de LEAN projectgroep voor de DIEP reconstructie

 

Shan Shan Qiu Shao

 

Dr. Shan Shan Qiu Shao is sinds 2015 werkzaam in Nederland. Na het voltooien van de opleiding Plastische Chirurgie in Spanje heeft ze een fellowship microchirurgie gevolgd in Taiwan in een van de grootste microchirurgische centra ter wereld onder leiding van Prof Fu Chan Wei, wereldbekend als grondlegger van de Microchirurgie. Borstreconstructie is een van haar expertise gebieden.

 

Mevrouw Ilse Erkens - van Ochten is onze dermatografiste. Dit betekent dat zij medische tatoeages maakt. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan om littekens te camoufleren. Een groot deel van haar werk besteedt zij aan het tatoeren van de tepel en de omliggende gepigmenteerde areola.  Zij werkt in het MUMC+.

Sluit de enquête