Dhr. dr. X. Keuter

Plastisch Chirurg, plaatsvervangend opleider

Korte beschrijving

Dr. Keuter is sedert 2013 werkzaam als plastisch en handchirurg. Sinds 2014 is hij werkzaam in het Maastricht UMC+. Zijn aandachtsgebieden zijn handchirurgie en reconstructieve chirurgie van de borst en het gelaat.

Aandachtsgebieden

  • Reconstructieve chirurgie
  • Handchirurgie

Contact

Polikliniek : 043-3877000

Over

Na mijn studie geneeskunde heb ik eerst enkele jaren wetenschappelijk onderzoek gedaan op de afdeling Vaatchirurgie van het Maastricht UMC+. Na het voltooien van mijn proefschrift over dit onderzoek heb ik de opleiding tot plastisch chirurg gevolgd in Venlo, Maastricht, Eindhoven en Parijs. Aansluitend ben ik chef de clinique geweest in het Catharina Ziekenhuis en het Maxima Medisch Centrum, beide in Eindhoven. In deze ziekenhuizen heb ik veel borstreconstructies uitgevoerd met zowel lichaamseigen weefsel (DIEP-reconstructies) als met behulp van protheses. Daarnaast heb ik mij bekwaamd in de handchirurgie. Sinds juli 2014 maak ik deel uit van het (mijns inziens geweldige) team van plastisch chirurgen in het Maastricht UMC+.

Het mooie van de plastische chirurgie is dat je patiënten (een deel van) de functie of de contouren van het lichaam weer kunt teruggeven, zodat ze hun leven gemakkelijker weer kunnen oppakken. De balans vinden tussen hetgeen technisch haalbaar is en reële verwachtingen scheppen bij de patiënt is daarbij altijd een uitdaging. Ik vind het belangrijk om elke (borstkanker)patiënt op maat advies te geven en de patiënt rustig de tijd te gunnen om een weloverwogen besluit te nemen tussen de verschillende opties aan (borst)reconstructies die wij aanbieden in het Maastricht UMC+.

Ik besteed een deel van mijn tijd aan het doen van wetenschappelijk onderzoek naar lymfeoedeem na borstreconstructie, in het bijzonder onderzoek naar de vraag hoe we dit ongemak kunnen verhelpen. Daarnaast zit ik in de LEAN projectgroep voor de DIEP reconstructie. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie, de Nederlandse Vereniging voor Handchirurgie en de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie.

Lidmaatschappen:

 

Opleidingen

  • Geneeskunde Universiteit Maastricht
  • Plastisch chirurg Catharina ziekenhuis Eindhoven
  • Europees gecertificeerd plastisch chirurg
  • Europees erkend handchirurg (FESHH)
Sluit de enquête