Borstreconstructie Introductie

Het MUMC+ is onderdeel van een groep samenwerkende Plastisch Chirurgen uit verschillende ziekenhuizen. In het MUMC+ worden alle aspecten van borstreconstructie uitgevoerd. 

Hieronder valt gedeeltelijke (= partiële) borstreconstructie bij een borstsparende behandeling, zodat de vorm van de borst minder verstoord wordt. In het MUMC+ worden tevens alle mogelijke technieken van reconstructie van de borst met prothesen of met eigen weefsel uitgevoerd. Hierdoor heeft u als patiënt de keuze wat betreft uw borstreconstructie en kan de behandeling op uw situatie worden afgestemd. Het Maastricht UMC+ is het grootse ziekenhuis in Nederland voor reconstructie van de borst met eigen weefsel en loopt ook voorop in de preventieve amputatie en reconstructie bij genetisch belaste patiënten.

Afhankelijk van de individuele wens van de patiënt zal daarbij in eerste instantie gekozen moeten worden voor borstreconstructie met eigen weefsel of met protheses. Het team van Plastisch Chirurgen heeft voor beide opties de meest geavanceerde technieken en “state of the art” oplossingen.  De leden van het team zijn continu op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen en zijn zelfs voortrekkers van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van borstreconstructie (robot voor microchirurgie, nieuwe of gemodificeerde lappen als de geïnnerveerde DIEP lap, de SC-GAP en de LTP-lap).  Eind 2018 was er veel media-aandacht voor onze techniek van borstreconstructie met eigen weefsel.  Door een zenuwherstel toe te voegen bij de gebruikelijke DIEP lap reconstructie wordt hierdoor meer gevoel in de gereconstrueerde borst gecreëerd.

Het MUMC+ borstreconstructieteam bestaat uit een aantal toegewijde Plastisch Chirurgen die allen als doel hebben een zo fraai mogelijk resultaat te boeken bij het herstel van de geamputeerde borst. Onze Plastisch Chirurgen zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Plastische Chirurgie en vormen samen een team dat er met name op is gericht uw wensen tegemoet te komen en kwaliteit van leven zoveel mogelijk te verbeteren.

Sluit de enquête