Mw. dr. S.M.H. Tuinder

Plastisch Chirurg

Korte beschrijving

Mevrouw dr Stefania Tuinder is sedert 2005 werkzaam in Nederland. Zij heeft uitgebreid anatomisch onderzoek gedaan naar nieuwe technieken voor borstreconstructie hetgeen geleid heeft tot de revolutionaire ontdekking van de SC-GAP en de LTP welke de komende jaren waarschijnlijk in toenemende mate als techniek voor borstreconstructie gebruikt gaat worden.

Aandachtsgebieden

  • Borstreconstructie
  • Hoofdhals reconstructie
  • Facialis reconstructie

Contact

Polikliniek : 043-3877000

Over

De eerste vier jaar van mijn geneeskundeopleiding heb ik gevolgd in Varese in Italië, de resterende twee jaar in Nederland. Ik heb aansluitend als arts-assistent gewerkt in het Maastricht UMC+ en het Viecuri MC en sinds 2007 werk ik als plastisch chirurg in het Maastricht UMC+. Ik heb me gespecialiseerd in het uitvoeren van borstreconstructies, in het bijzonder borstreconstructies met eigen weefsel van de patiënt. Deze techniek geeft de vrouw zoveel mogelijk gevoel in de borst terug. Een ander aandachtspunt in mijn werk is de chirurgie bij mensen met een  gezichtsverlamming (aangeboren of als gevolg van een tumor of operatie). In sommige gevallen is het mogelijk de verlamming gedeeltelijk of geheel op te heffen.

We werken in Maastricht met een, naar mijn mening, geweldig team chirurgen en plastisch chirurgen. De oncologie is een ingewikkeld vakgebied en het is daarom belangrijk dat de patiënt niet één specialist heeft, maar een heel team dat aan zijn of haar zijde staat. Het geeft mij veel voldoening wanneer een patiënt na een reconstructie zijn leven weer kan oppakken. Ik zet mijn mijn kennis en vaardigheden graag in om er voor te zorgen dat de ene patiënt na een gezichtsverlamming weer kan lachen en dat de andere patiënt na een borstreconstructie weer met een fijn gevoel een jurk met een mooi decolleté kan dragen. Ik houd van een persoonlijke aanpak en vind het heel belangrijk dat patiënt de behandeling als persoonlijke winst ervaart. Om dit te bereiken kies ik bij iedere patiënt een op maat gerichte techniek of behandeling die past bij de wensen van de patiënt.

Naast de praktische zorg voor de patiënten is ook het doen van wetenschappelijk onderzoek een onderdeel van mijn werk. Dit onderzoek richt zich op het verder ontwikkelen van technieken voor de behandeling van gezichtsverlamming en technieken voor het uitvoeren van  borstreconstructies met eigen weefsel van de patiënt. In het Maastricht UMC+ ben ik plaatsvervangend opleider van arts-assistenten. Ik ben lid van de American Society for Reconstructive Microsurgery en lid van de Nederlandse Vereniging Plastische Chirurgie (NVPC).

Opleidingen

  • Geneeskunde (Italie) 
  • Plastisch chirurg (Varese Italie en MUMC+)
  • Fellowship in VS voor borst-, hoofdhals- en facialis reconstructie. 

Deelnames, projecten en nevenfuncties

Sluit de enquête