Dhr. dr. A.A. Piatkowski

Plastisch Chirurg

Korte beschrijving

Dr. Piatkowski is sinds 2011 werkzaam als plastisch-, reconstructief- en handchirurg in het Maastricht UMC+ te Maastricht. In het MUMC is hij lid van de werkgroep hoofd-halstumoren, deel van het mammateam en de sarcomen-groep. Zijn aandachtsgebied is de reconstructieve chirurgie en hierbij met name de reconstructie van defecten na borstkanker. Hij heeft over de jaren ervaring opgebouwd met de BRAVA procedure.

Aandachtsgebieden

  • mammareconstructie 
  • handchirurgie
  • algemene plastische chirurgie

Contact

Polikliniek : 043-3877000

Over

Na het afronden van mijn opleiding tot plastisch chirurg in het Universitair Ziekenhuis in Aken, heb ik me in de Verenigde Staten via een ‘fellowship’ van de American Society for Aesthetic Plastic Surgery verder kunnen specialiseren in de plastische en reconstructieve chirurgie. Sinds 2011 ben ik werkzaam in Nederland. Ik heb een aanstelling aan zowel het Maastricht UMC+ als VieCuri Medisch Centrum in Noord-Limburg. Mijn specialiteit is  reconstructieve microchirurgie, waarbij ik onder andere ervaring heb met microchirurgische borstreconstructietechnieken zoals de DIEP-flap reconstructie en reconstructies middels prothesen. Ik ben in het bijzonder geïnteresseerd in esthetische chirurgie. Vanuit die achtergrond werk ik mee aan een groot landelijk onderzoek naar de mogelijkheid tot borstreconstructie met behulp van vetweefsel dat door liposuctie is verkregen. Daarnaast heb ik me gespecialiseerd in handchirurgie.

In mijn werk hecht ik veel waarde aan de wensen van de patiënt. Ik vind het daarom erg belangrijk dat elke borstkankerpatiënt al bij de diagnose de best mogelijke voorlichting en zorg krijgt, ook wat betreft een eventuele borstreconstructie. Als lid van een uitstekend multidisciplinair team probeer ik hier bij elke patiënt een waardevolle invulling aan te geven.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Plastische Chirurgie (NVPC) en de Duitse Vereniging voor Plastische Chirurgie (DGPRAC). Ook maak ik deel uit van Interplast Germany, een internationale vereniging voor plastisch chirurgen die in derdewereldlanden opereren.

Lidmaatschappen:

 

Opleidingen

  • 1996 t/m 2003 geneeskunde aan de RWTH Aachen in Duitsland.
  • 2003 t/m 2009 plastisch chirurg in het Universitätsklinikum in Aken
  • 2009 t/m 2011 Fellow in handchirurgie op de afdeling plastische chirurgie in het Universitätsklinikum in Aken.
  • 2011 won hij een beurs van de Amerikaanse vereniging voor esthetische plastische chirurgie (ASAPS) en was benoemd tot “international travelling fellow” waardoor hij in staat was meerdere plastische chirurgen te bezoeken en van hun te leren. Hieronder was ook de ontwikkelaar van het BRAVA-systeem, Dr. Roger Khouri.

Onderzoek: 2004 promoveerde hij op basis van een onderzoek die gericht was op de mogelijkheden van vet te laten groeien op basis van een hyaluronzuur-gel.

Sluit de enquête