Dhr. prof. dr. A.A. Piatkowski

Plastisch Chirurg

Korte beschrijving

Prof. Dr. Piatkowski is sinds 2011 werkzaam als plastisch-, reconstructief- en handchirurg in het Maastricht UMC+ te Maastricht. In het MUMC is hij lid van de werkgroep hoofd-halstumoren, deel van het mammateam en de sarcomen-groep. Zijn aandachtsgebied is de reconstructieve chirurgie en hierbij met name de reconstructie van defecten na borstkanker. Hij heeft over de jaren ervaring opgebouwd met de BRAVA procedure.

Aandachtsgebieden

  • mammareconstructie 
  • handchirurgie
  • algemene plastische chirurgie

Contact

Polikliniek : 043-3877000

Over

Na het afronden van mijn opleiding tot plastisch chirurg in het Universitair Ziekenhuis in Aken, heb ik me in de Verenigde Staten via een ‘fellowship’ van de American Society for Aesthetic Plastic Surgery verder kunnen specialiseren in de plastische en reconstructieve chirurgie. Sinds 2011 ben ik werkzaam in Nederland. Mijn specialiteit is reconstructieve chirurgie, waarbij ik onder andere ervaring heb met microchirurgische borstreconstructietechnieken zoals de DIEP-flap reconstructie en reconstructies middels AFT of lipofilling. Verder ben ik ook geïnteresseerd in esthetische chirurgie. Vanuit die achtergrond werk ik aan een aantal landelijk onderzoeken. Daarnaast heb ik me gespecialiseerd in handchirurgie.

In mijn werk hecht ik veel waarde aan de wensen van de patiënt. Ik vind het daarom erg belangrijk dat elke borstkankerpatiënt al bij de diagnose de best mogelijke voorlichting en zorg krijgt, ook wat betreft een eventuele borstreconstructie. Als lid van een uitstekend multidisciplinair team probeer ik hier bij elke patiënt een waardevolle invulling aan te geven.

Ik ben lid en bestuurslid van zowel de Nederlandse Vereniging van Plastische Chirurgie (NVPC) alsook de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie (NVEPC)  en ben lid van de Duitse Vereniging voor Plastische Chirurgie (DGPRAC).

 

Lidmaatschappen:

 

Opleidingen

  • 1996 t/m 2003 geneeskunde aan de RWTH Aachen in Duitsland.
  • 2003 t/m 2009 plastisch chirurg in het Universitätsklinikum in Aken
  • 2009 t/m 2011 Fellow in handchirurgie op de afdeling plastische chirurgie in het Universitätsklinikum in Aken.
  • 2011 won hij een beurs van de Amerikaanse vereniging voor esthetische plastische chirurgie (ASAPS) en was benoemd tot “international travelling fellow” waardoor hij in staat was meerdere plastische chirurgen te bezoeken en van hun te leren. Hieronder was ook de ontwikkelaar van het BRAVA-systeem, Dr. Roger Khouri.

Onderzoek: 2004 promoveerde hij op basis van een onderzoek die gericht was op de mogelijkheden van vet te laten groeien op basis van een hyaluronzuur-gel.

Sluit de enquête