Behandelingen

Borstreconstructie Introductie

Het MUMC is onderdeel van een groep samenwerkende plastisch chirurgen uit verschillende ziekenhuizen. In het MUMC worden alle aspecten van borstreconstructie DIEP flap, diep lap, breast reconstruction, MUMC, LTP uitgevoerd. Hieronder valt gedeeltelijke (= partiële) borstreconstructie bij een borstsparende behandeling zodat de vorm van de borst minder verstoord wordt. In het MUMC+ worden tevens alle mogelijke technieken van reconstructie van de borst met prothesen of met eigen weefsel uitgevoerd. Hierdoor heeft u als patient de keuze wat betreft uw borstreconstructie en kan de behandeling op uw situatie kan worden gestemd. MUMC is de grootse ziekenhuis in Nederland voor reconstructie van de borst met eigen weefsel en loopt ook voorop in de preventieve amputatie en reconstructie bij genetisch belaste patienten.

Afhankelijk van de individuele wens van de patient zal daarbij in eerste instantie gekozen moeten worden voor borstreconstructie met eigen weefsel of met protheses. Het team van plastisch chirurgen heeft voor beide opties de meest geavanceerde technieken en “state of the art” oplossingen.  De leden van het team zijn continu op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen en zijn zelfs voortrekkers van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van borstreconstructie (robot voor microchirurgie, nieuwe of gemodificeerde lappen als de geïnnerveerde DIEP lap, de SC-GAP en de LTP-lap).

Het MUMC borstreconstructieteam bestaat uit een aantal toegewijde plastisch chirurgen die allen als doel hebben een zo fraai mogelijk resultaat te boeken bij het herstel van de geamputeerde borst. Onze plastisch chirurgen zijn alle lid van de Nederlandse Vereniging van Plastische Chirurgie en vormen samen een team dat er met name op is gericht uw wensen tegemoet te komen  en kwaliteit van leven zoveel mogelijk te verbeteren.