Borstreconstructie

Borstreconstructieteam

Het team van mammachirurgen en plastisch chirurgen hebben een bijzonder goede samenwerking wat resulteerd in een uitgebreid scala aan operatieve/ reconstructie mogelijkheden dan welk ander ziekenhuis in Nederland. Het MUMC borstreconstructieteam is een hecht en goed op elkaar ingesteld groep plastisch chirurgen die zelfde visie hebben om u de beste reconstructiemoegelijkheid  te bieden. Omdat het TEAM alle borst reconstructie technieken goed beheerst kunt u meestal kiezen in een aantal opties waarbij we u kunnen helpen om een keuze te maken die het beste aan uw situatie past.

Prof. Dr. van der Hulst heeft uitgebreide microchirurgische ervaring en vele patiënten behandeld met de DIEP lap borstreconstructie methode. Hij is met de zogenaamde perforatorlappen  begonnen tijdens zijn opleiding in 1996, waarmee hij en het hele team in het academisch ziekenhuis maastricht een van de eerste waren die deze lappen in Nederland en ver daarbuiten uitvoerden. Dr. van der Hulst heeft uitgebreide wetenschappelijke interesse en meer dan 60 publicaties op zijn naam. Hij heeft behalve de DIEP borstreconstructie methode ervaring met de S-GAP, de SIEA en  TUG methode en heeft samen met drs Tuinder en de pionier van de microchirurgische borstreconstructies Dr Allen (South Carolina en New York) een nieuwe methode van de bil ontwikkeld  (SC GAP) en van de zijkant van de benen (LTP). Hij heeft ook uitgebreide ervaring met reconstructies met gebruik van protheses en weefsel expansie. Dr van der Hulst zet zich nu in de gouden standaard (reconstructie met eigen weefsel) voor borstreconstructie in Nederland en in de Euregio te promoten. Hij is op dit moment werkzaam in het academisch Ziekenhuis Maastricht en het Viecuri medisch Centrum te Venlo/Venray.

Drs John H. Sawor heeft uitgebreide microchirurgische ervaring sedert zijn opleiding in 2000 en voert borstreconstructies uit sedert 2004. Hij heeft sinds zijn afronding als plastisch chirurg gewerkt in het borstreconstructie team MUMC en heeft meegewerkt aan uitvoeren van DIEP operaties in het Klinikum te Aken. Hij is momenteel werkzaam in het MUMC en het VieCurie medisch Centrum te Venlo/Venray. Dr Sawor is gespecialiseerd in borstreconstructie met zowel prothese als met eigenweefsel (DIEP) lap. 

Mevrouw dr. Stefania Tuinder is sedert 2005 werkzaam in Nederland. Zij is deels hier en deels in Italie opgeleid. Zij heeft uitgebreid anatomisch promotieonderzoek gedaan naar nieuwe technieken voor borstreconstructie hetgeen geleid heeft tot de revolutionaire ontdekking van de SC-GAP en de LTP lappen, welke de komende jaren waarschijnlijk in toenemende mate als techniek voor borstreconstructie gebruikt gaat worden als alternatieve manier van eigenweefsel reconstructie als er niet voldoende buikweefsel aanwezig is. Zij uitgebreide ervaring met microchirurgische borstreconstructie technieken zoals de DIEP/ LTP/ SC-GAP lappen en reconstructies middels protheses en weefselexpansie.

Drs Andrzej Piatkowski de Grzymala is opgeleid aan het universitair ziekenhuis in Aken. In verband met een fellowship van de ASAPS (American Society for Aesthetic Plastic Surgery) volgde hij nog een verdere opleiding in de VS. Hij is gespecialiseerd in reconstructieve microchirurgie, waarbij hij ook ervaring met microchirurgische borstreconstructie technieken zoals de DIEP heeft. Dr. Piatkowski is sinds 2011 werkzaam in Nederland en sindsdien verbonden aan het azM en VieCuri Venlo.

Dr. Booi is sedert 2012 werkzaam in het MUMC.  Hij heeft promotieonderzoek gedaan naar de microcirculatie in DIEP lap wat vaak gebruikt wordt voor borstreconstructie. Hij heeft tijdens zijn opleiding ervaring kunnen opdoen en is gespecialiseerd in borst reconstructie zowel met prothese als met eigenweefsel. 

Mevrouw Claudia Willems is onze dermatografiste. Dit betekent dat zij medische tatoeages maakt. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan om littekens te camoufleren. Een groot deel van haar werk besteedt zij aan het tatoeren van tepels. Zij werkt in het Academisch Ziekenhuis Maastricht, in het Viecuri Vitaal Venray, en Orbis medisch centrumen. Ze heeft inmiddels vele jaren ervaring.